Premierul georgian, Irakli Garibaşvili, i-a cerut duminică preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, să nu intervină în situaţia politică din Georgia, după ce un val de proteste a zguduit ţara săptămâna trecută, relatează Reuters.

Protest la Tbilisi împotriva proiectului controversat de lege privind așa-zișii agenți străiniFoto: Zurab Tsertsvadze / AP / Profimedia

„Când o persoană care se află în război răspunde la acţiunea distructivă a câtorva mii de oameni aici, în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple ceva şi aici, să se schimbe", a declarat Garibaşvili într-un interviu acordat televiziunii georgiene IMEDI.

În timpul protestelor împotriva unei legi privind „agenţii străini", despre care criticii au spus că semnalează o schimbare autoritară în Georgia, Zelenski a mulţumit protestatarilor pentru că au fluturat steagul ucrainean, spunând că acest lucru arată respect şi a urat ţării un „succes democratic".

Parlamentul georgian a renunţat vineri la acest proiect de lege, despre care opozanţii au spus că a fost inspirat de o lege rusă din 2012, folosită pe scară largă pentru a reprima disidența în ultimul deceniu. Proiectul georgian risca să dăuneze încercării Georgiei de a strânge legăturile cu Europa. (news.ro)