Serviciul de securitate al Ucrainei SBU a reacționat după ce autoritățile de la Tiraspol au acuzat Kievul că se află în spatele unei tentative de asasinare a liderului regiunii separatiste Transnistria susținâd că totul este orchestrat de Rusia. Autoritățile moldovene au anunțat că „investighează” presupusul atac terorist.

TransnistriaFoto: Dreamstime.com
  • „Orice declarații ale reprezentanților așa-numitului "Minister al Securității de Stat" al falsei "Republici Moldovenești Nistrene" privind implicarea SBU în pregătirea atacului terorist trebuie tratate exclusiv ca o provocare orchestrată de Kremlin.
  • Așadar, Serviciul de Securitate al Ucrainei îndeamnă să nu se ia în serios prostiile, care se răspândesc și care arată scopul clar al Rusiei de a agita situația pe teritoriul care este de fapt ocupat și controlat de aceasta, acuzând statul nostru de acest lucru.
  • Minciunile și provocările sunt una dintre armele folosite în mod activ de Federația Rusă. Dar astăzi, întreaga lume vede adevărata față a țării agresoare și nu crede în declarațiile nici ale Rusiei, nici ale sateliților săi”, se arată în reacția SBU după acuzațiile venite de la Tiraspol.

Biroul politici de reintegrare de pe Prut menționează că autoritățile naționale „investighează informația” despre presupusul atac pe care separatiștii pro-ruși susțin că l-au dejucat.

„Autoritățile naționale competente investighează informația despre un presupus atentat „terorist” în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Organele abilitate vor reveni cu detalii. Facem apel la public pentru informarea din sursele oficiale ale țării noastre”, se arată într-un mesaj al Biroului politici de reintegrare de la Chișinău, citat de Ziarul de Gardă.

Premierul moldovean Dorin Recean a declarat că nu are „nicio confirmare" și că este pregătit să „răspundă la orice provocare", potrivit AFP. Foto: Dreamstime.com.