Autoritățile din regiunea separatistă pro-rusă din Republica Moldova, Transnistria, care se învecinează cu Ucraina, au declarat joi că au dejucat un atac atribuit Kievului împotriva mai multor oficiali de rang înalt, transmit AFP și Reuters.

Consiliul Suprem de la Tiraspol, TransnistriaFoto: Sergii Zarev / Panthermedia / Profimedia

Într-o declarație, așa-zisul minister al securității publice din Transnistria a afirmat că a „dejucat un atac terorist" despre care a spus că a fost „pregătit de serviciile de securitate ucrainene împotriva mai multor oficiali" din regiunea separatistă.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar fi fost ținta unei tentative de asasinat, a transmis agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, preluată de Reuters și Agerpres.

RIA Novosti citează oficiali de securitate transnistreni care susţin că tentativa de asasinat a fost comandată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Nu este clar deocamdată dacă aceştia au prezentat dovezi care să le susţină acuzaţiile, notează Reuters.

"Ministerul Securităţii Statului al Republicii Moldoveneşti Nistrene informează despre prevenirea unui atac terorist. Crima, ordonată de SBU, era pregătită împotriva unui număr de oficiali transnistreni. Suspecţii au fost reţinuţi. Ei fac depoziţii", se arată în comunicatul de presă al ministerului, citat de RIA Novosti.

Atacatorii ar fi pregătit un atac terorist în centrul Tiraspolului şi, pe lângă eliminarea liderilor transnistreni, mizau pe un număr mare de victime, notează agenţia de presă rusă.