Serviciile de urgență au stins luni noapte un incendiu la o rafinărie deținută de compania de stat Rosneft din sudul Rusiei, după ce o dronă a fost văzută zburând pe deasupra, a anunțat marți agenția de presă RIA Novosti, citată de Reuters.

Rafinăria Rosneft din TuapseFoto: DreamsTime

Incendiul din orașul rusesc Tuapse a fost anunțat la ora locală 02.30 și s-a extins pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați înainte de a fi stins, a declarat un oficial local.

„Rezervoarele de petrol nu au fost afectate. Nu a existat nicio scurgere de produse petroliere. Nu există răniți", a declarat Serghei Boiko, care conduce administrația locală.

Locuitorii din Tuapse au declarat că au auzit două explozii la câteva secunde distanță, a relatat postul local de știri 93.ru, citat de Meduza. Potrivit canalului Telegram Astra, instalația a fost atacată de "două avioane neidentificate fără pilot", care au avariat sala cazanelor, iar în afara clădirii au fost găsite două cratere de aproximativ 1,5 metri adâncime.

Canalele Telegram Baza și Shot au relatat că instalația a fost atacată de drone care transportau explozibili și care au căzut la aproximativ 100 de metri de rezervoarele de petrol ale rafinăriei.

Tuapse se află la peste 400 de km de pozițiile ucrainenilor

Tuapse se află pe coasta sudică a Rusiei, la aproximativ 240 km la sud-est de peninsula Crimeea.

Moscova a raportat incidente sporadice la infrastructura de petrol și gaze din regiunile din apropierea Ucrainei de la începutul războiului, în urmă cu un an.

Oficialii ruși au acuzat deseori Kievul că a trimis drone pe teritoriul rusesc.

Tuapse din regiunea Krasnodar Krai se află la peste 430 km de cea mai apropiată poziție a ucrainenilor.

Ucraina nu a revendicat oficial responsabilitatea pentru incidente similare, deși uneori a lăsat să se înțeleagă că se află în spatele acestora.(sursă foto Dreamstime)

Urmărește ultimele evoluții din a 370-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.