Președintele Joe Biden a transmis, marți, în discursul de la Varșovia, un mesaj de susținere pentru Republica Moldova, felicitând-o pe Maia Sandu care se afla în primul rând al audienței.

Joe Biden Foto: Evan Vucci / Associated Press / Profimedia Images

„Noi vrem ca și oamenii din Moldova să-și câștige libertatea. Doamnă președinte Maia Sandu, suntem mândri să fim alături de dvs. Vă rog, aplauze pentru Maia Sandu”, a spus Joe Biden, în discursul susținut la câteva ore după mesajul virulent anti-occidental transmis de la Moscova de Vladimir Putin.

Mesajul președintelui SUA vine în contextul în care, recent, președinta Maia Sandu a acuzat Rusia că plănuiește o lovitură de stat la Chișinău.

Maia Sandu a vorbit despre planurile Rusiei de înlăturare a puterii de la Chișinău, la câteva zile după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, indica un plan al Moscovei de distrugere a Republicii Moldova.

John Kirby, coordonatorul pentru strategii de comunicare al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, a declarat luni că informaţiile despre un presupus complot rusesc de răsturnare a guvernului de la Chişinău sunt îngrijorătoare şi a spus că Washingtonul este alături de guvernul şi poporul moldovean.