Autorităţile nord-coreene obligă persoanele care poartă numele de Ju-ae, cel al fiicei recent prezentate lumii de către liderul suprem Kim Jong Un, să şi-l schimbe, afirmă mai multe surse citate de Radio Free Asia.

Kim Jong Un alaturi de fiica sa, Ju-aeFoto: Jung Yeon-je/ AFP / Profimedia Images

RFA amintește că în trecut Coreea de Nord a interzis de asemenea folosirea numelor foştilor şi actualilor lideri: Kim Ir-sen, Kim Jong-il şi Kim Jong-un.

Presa de stat din Coreea de Nord a început să o numească pe Ju-ae, fiica lui Kim Jong-un în vârstă de circa 10 ani, drept fiica „respectată” a lui Kim, în loc de „iubită” sau „preaiubită”, ceea ce ar putea semnala o întărire a profilului acesteia, relatează marţi agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

În acelaşi timp, Phenianul a dezvăluit marţi o nouă serie de timbre în care apare Ju-ae şi care urmează să fie lansate vineri.

Kim Jong Un și-a prezentat fiica nord-coreenilor

Tânăra, care ar avea circa 10 ani şi se crede că este al doilea copil al lui Kim Jong-un, apare pe cinci din cele opt timbre, alături de tatăl ei, în imagini preluate cu prilejul participării lor la testul rachetei balistice intercontinentale Hwasong-17, în noiembrie anul trecut, conform modelelor postate pe site-ul companiei nord-coreene de timbre.

Ju-ae a participat şi săptămâna trecută la parada militară care a marcat 75 de ani de la crearea armatei nord-coreene, alimentând speculaţiile că s-ar pregăti să devină succesoarea lui Kim.

Duminică, televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat imagini cu un cal alb care i-ar aparţine lui Ju-ae, ceea ce pare a fi o expunere a legitimităţii acesteia ca descendentă a familiei conducătoare.

Calul a fost filmat în timpul paradei militare de miercuri. Calul alb este simbolic pentru familia Kim. În octombrie 2019, Kim Jong-un a fost arătat călărind un cal alb pe muntele sacru Paektu. Imagini asemănătoare au fost difuzate de mass-media de la Phenian și anul trecut.