Orașul Melitopol, ocupat de Rusia, a fost lovit de o serie de explozii în noaptea de vineri spre sâmbătă spre sâmbătă, potrivit atât oficialilor ucraineni, cât și celor pro-ruși, citați de CNN.

Atac cu HIMARS asupra MelitopoluluiFoto: Captura video

Forțele ucrainene au lovit în mod repetat Melitopolul în ultimele săptămâni, în efortul de a recupera teren în sudul țării și de a sublinia importanța armamentului cu rază de acțiune mai lungă.

Vladimir Rogov, un membru al administrației militaro-civile pro-ruse din regiune, a declarat pe Telegram că "o serie de explozii au fost auzite în oraș pentru a doua oară în această seară", adăugând că sistemul de apărare aeriană al forțelor armate ruse lucrează pentru a combate atacurile.

Rogov a afirmat că Forțele Armate ale Ucrainei loveau orașul cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă. El a spus că "fragmente de rachete doborâte" au lovit case rezidențiale private.

"Există pagube și a izbucnit un incendiu la locul bombardamentului de către forțele armate ucrainene asupra zonei rezidențiale a orașului. Există victime", a declarat Rogov.

"Informațiile privind victimele și distrugerile sunt în curs de clarificare", a adăugat acesta.

Între timp, Ivan Fedorov, primarul ucrainean din Melitopol, a declarat vineri, într-o postare pe Telegram, că orașul din sudul țării se cutremură din cauza unor explozii puternice.

"Puterea loviturilor primite este de așa natură încât ferestrele tremură", a spus el.