Președinta Republicii Moldova a condamnat survolarea spațiului aerian al Republicii Modova susținând că se impune construirea unei apărări eficiente indiferent de statutul de neutralitate al țării.

Maia SanduFoto: - / Sputnik / Profimedia

„Condamn cu fermitate încălcarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către o rachetă rusă în cursul zilei de astăzi. Moldova merită pace și securitate, iar noi vom lua toate măsurile necesare pentru a le obține. Statutul nostru de neutralitate nu înseamnă că nu ar trebui să nu ne construim apărarea pentru a ne menține oamenii în siguranță”, a scris ea pe Twitter.

Două rachete de croazieră Kalibr au trecut prin spațiul aerian al României, a susținut șeful armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi. Ministerul Apărării din România a spus însă că informațiile nu se confirmă.

R. Moldova a confirmat că a fost survolată de racheta rusească, dar a spus că aceasta a trecut pe deasupra regiunii transnistrene și pe deasupra unui sat din raionul Soroca de lângă granița cu Ucraina.

„Astăzi, 10 februarie, la ora 10:18, două rachete de croazieră rusești Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova. La ora 10:33 a.m., aceste rachete au traversat spațiul aerian al României. După aceea, rachetele au intrat din nou în spațiul aerian al Ucrainei la punctul de trecere a frontierei celor trei state”, a scris Zalujnîi pe Twitter.