Salvatorii au scos vineri o femeie în viață dintre dărâmăturile unei clădiri prăbușite în Turcia, provocând aplauze din partea spectatorilor, la 104 ore după ce a fost îngropată de cutremurul uriaș care a provocat moarte și distrugere în întreaga regiune, potrivit Reuters.

Eforturi de salvare după cutremur în Adana, TurciaFoto: Koray Kilic / AFP / Profimedia

„Acum cred în miracole”, a declarat șeful echipei de salvare germane, Steven Bayer, după ce echipele au ridicat-o cu grijă pe Zeynep Kahraman, în vârstă de 40 de ani, pe o targă, printre blocuri de beton sfărâmate și metal răsucit, într-o ambulanță din orașul Kirikhan.

„Poți vedea oamenii plângând și îmbrățișându-se unii pe alții. Este o ușurare imensă că această femeie, în astfel de condiții, a ieșit teafără. Este un miracol absolut”, a spus el.

Kahraman stătea nemișcată, legată de targă cu brațele pe piept, cu ochii protejați de lumină de ochelari negri. Sora ei mai mică, Zuebeyde, privea și îmbrățișa un lucrător al echipei germane de căutare și salvare internațională (ISAR).

„Femeia a reușit să scape. Nu a renunțat”, a declarat Tamara Reither, instructorul câinelui de salvare, în timp ce mulțimea aplauda.

„Suntem cu toții atât de recunoscători că ea se află acum în această ambulanță. Nu am cuvinte”, a declarat familia.

Familia lui Kahraman a declarat pentru Reuters în această săptămână că a așteptat două zile ca salvatorii să sosească după cutremurul de luni.

Salvatorii germani au luat legătura cu Zeynep în timp ce aceasta se afla încă în interiorul dărâmăturilor și au ținut-o hidratată cu ajutorul unui furtun. La un moment dat, ei au ajutat-o pe Zuebeyde să coboare pe o scară aproape de poziția surorii sale pentru a vorbi cu ea.

Conform ultimelor bilanțuri, numărul persoanelor decedate în Turcia și Siria în urma cutremurului de luni urmat de sute de replici a crescut la 22.375 - 18.991 în Turcia și 3.384 în Siria, scrie Sky News.

De asemenea, au fost rănite cel puțin 75.000 de persoane.

Pe același subiect: