Un copil de șapte ani a fost găsit în viață sub dărâmături în Turcia, joi, la 81 de ore după ce două cutremure mortale au lovit țara și Siria vecină, scrie Sky News. Potrivit CNN, un tânăr de 21 de ani a fost salvat de asemenea dintr-o clădire prăbușită din Hatay joi, la 84 de ore după cutremur.

Echipele de salvare cauta in continuare oameni sub daramaturi in TurciaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Copilul, Mehmet, a fost transportat direct la ambulanță, în aplauzele oamenilor din orașul devastat Diyarbakir.

Asta, în contextul în care profesorul de dezastre și sănătate de la University College London, Ilan Kelman, a declarat pentru AFP că peste 90% dintre supraviețuitorii cutremurului sunt salvați în primele trei zile, a declarat pentru AFP.

Deși„fereastra de salvare” optimă este în primele 72 de ore de la producerea unui dezastru natural, oamenii pot supraviețui mult. După cutremurul și tsunamiul din Japonia din 2011, un adolescent și bunica lui în vârstă de 80 de ani au fost găsiți în viață după nouă zile. Cu un an înainte, o fată din Haiti în vârstă de 16 ani a fost salvată după cutremurul din Port-au-Prince după 15 zile.

Bilanțul persoanelor declarate decedate după cutremurele din Turcia și Siria a crescut joi seară la cel puțin 20.511.

Căștile Albe au confirmat că 2.030 de persoane au fost ucise în părțile controlate de rebelii din Siria. Alți 1.347 au fost raportați morți în zonele controlate de guvern.

În Turcia, 17.134 de persoane au fost declarate decedate.