Echipa salvatorilor din Republica Moldova plecați în misiune în Turcia au reușit să scoată un băiețel în vârstă de trei ani de sub ruinele unui bloc pus la pământ de cutremurul devastator produs în urmă cu patru zile. Micuțul a fost, cel mai probabil, protejat de o rudă cu propriul corp, care nu a supraviețuit.

Provincia Hatay din sudul Turciei, puternic afectată de cutremurul devastatorFoto: Tunahan Turhan/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Copilul a fost recuperat în siguranță, după ce echipajul de specialiști a reușit să-l găsească sub dărâmături, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova.

Micuțul a fost prins sub ruine timp de patru zile, depășind astfel estimările făcute de specialiști potrivit cărora după 72 de ore de la producerea seismului șansele de supravițuire scad dramatic.

Cel mai probabil, băiatul a fost protejat în timpul dezastrului de una dintre rude, care din păcate a fost găsită fără suflare sub dărâmături.

Echipa de salvatori din Republica Moldova a început misiunea de căutare - salvare joi dimineață după ce li s-a atribuit sectoare de intervenție în cea mai afectată zonă de seism în provincia Hatay din sudul Turciei.