Imagini surprinse din dronă arată amploarea dezastrului într-un oraș din Turcia, la două zile de la cutremurul devastator cu magnitudinea de 7,8, urmat de sute de replici puternice, conform The Guardian.

Cutremur în TurciaFoto: Sercan Kucuksahin / AFP / Profimedia

Imaginile au fost surprinse în orașul Kahramanmaraș din sudul Turciei, reședința provinciei cu același nume și arată amploarea dezastrului, la două zile de la cutremur.

Mare parte din clădiri au fost reduse la resturi și grămezi uriașe de moloz.

Femeie salvată după ce a stat 52 de ore sub dărâmături

Kahramanmaraș, aflată la frontiera cu Siria, este una dintre cele mai afectate provincii din Turcia, unde, pe un frig cumplit, salvatorii duc în continuare o luptă contra cronometru pentru a încerca să le vină în ajutor supravieţuitorilor seismului cu magnitudinea de 7,8 petrecut luni în zori şi care a zguduit sud-estul Turciei şi nordul Siriei vecine.

Vremea nefavorabilă le complică misiunea salvatorilor, iar ministrul turc de Interne a avertizat că următoarele 48 de ore vor fi „cruciale” pentru găsirea de supravieţuitori.

Imagini difuzate miercuri de postul turc de televiziune NTV arată membri ai serviciilor de urgenţă din provincia Kahramanmara transportând o femeie pe o targă până la ambulanţă.

Femeia, în vârstă de 58 de ani, ar fi fost salvată de sub dărâmăturile unui hotel prăbuşit, unde ar fi stat timp de 52 de ore.

Ultimele bilanțuri arată că numărul morților a depășit 9.500 în Turcia și Siria.