Cinci persoane au fost găsite moarte duminică în urma avalanșelor, crescând la 8 numărul total al deceselor înregistrate în weekend în vestul turistic al Austriei, în plin sezon schiabil, relatează AFP.

avalansa AustriaFoto: JFK / AFP / Profimedia

Un austriac „care se ocupa de deszăpezire sâmbătă dimineața a fost găsit duminică într-o zonă afectată de avalanșă după o operațiune de căutare, iar medicul de urgență nu a putut decât să confirme decesul”, a spus poliția din Tirol într-un comunicat de presă.

Accidentul a avut loc în timp ce victima în vârstă de 59 de ani conducea tractorul. Bărbatul a fost dus în valea Debanttal, situată nu departe de orașul Lienz, a declarat poliția.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, căutat încă de sâmbătă pentru nu se întorsese dintr-un tur de schi în localitatea Kaunerberg, a fost găsit îngropat de salvatori și nu a putut fi resuscitat, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției.

Doi schiori în vârstă de 29 și 33 de ani, inclusiv un ghid, au fost găsiți morți duminică în Sankt Anton am Arlberg, a mai spus el.

În cele din urmă, un ultim deces a fost confirmat pentru AFP de polițiști duminică la Längenfeld, în valea Ötztal.

Autoritățile nu au dorit să dea informații despre naționalitatea acestor ultime patru victime.

Aceste cinci decese din Tirol ridică numărul total al deceselor înregistrate în acest weekend în vestul Austriei din cauza avalanșelor la 8.

Un neo-zeelandez de 17 ani, un german de 55 de ani și un chinez de 32 de ani au fost găsiți morți sâmbătă.

În Tirol și regiunea învecinată Vorarlberg, serviciile de avertizare au continuat să descrie situația ca fiind periculoasă duminică din cauza vântului și a ninsorilor.

În aceste două regiuni populare, specialiștii serviciilor de alertă au făcut apel la pasionații de sporturi de iarnă să fie prudenți.