O serie de avalanșe au ucis trei persoane în vestul turistic al Austriei de vineri încoace, în plin sezon, autoritățile avertizând asupra riscurilor asociate cu un strat de zăpadă deosebit de instabil, relatează AFP.

avalansa AustriaFoto: JFK / AFP / Profimedia

„Un pasionat de sporturi de iarnă și-a pierdut viața sâmbătă la Kaltenbach într-o avalanșă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției din Tirol, refuzând să ofere informații despre circumstanțele accidentului.

Potrivit agenției de presă austriacă APA, el este un cetățean neozeelandez în vârstă de 17 ani, care se afla în afara pârtiei amenajate pentru schi.

Vineri, un chinez de 32 de ani și-a pierdut viața după ce a părăsit pârtia în timpul unei avalanșe în stațiunea Sölden.

Sâmbătă dimineața, un alt schior, dat dispărut cu o zi înainte de închiderea teleschiurilor, a fost găsit mort îngropat în zăpada în regiunea Vorarlberg, potrivit poliției citată de AFP.

Potrivit agenției austriece APA, el avea în jur de 50 de ani și a murit pe pârtia din Kleinwalsertal, la granița cu Germania.

Ninsorile intense și vântul au crescut pericolul de avalanșă în Tirol și Vorarlberg în ultimele două zile.

Nivelul de alertă de patru pe o scară de cinci nu i-a împiedicat pe mulți turiști să se aventureze în afara traseelor marcate, spun autoritățile.