Vizita surpriză a lui Boris Johnson în Ucraina din weekend a fost plătită de contribuabili, au confirmat oficialii din Downing Street. Fostul premier declarase că președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a invitat să călătorească din nou la Kiev, scrie The Independent.

Boris Johnson a facut o vizita surpriza in UcrainaFoto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oficiali ai Guvernului au spus că Rishi Sunak a „sprijinit” călătoria domnului Johnson, dar au mai adăugat că fostul premier nu ar trebui să „căute publicitate” și că astfel de gesturi ar putea submina autoritatea premierului.

Purtătorul de cuvânt oficial al domnului Sunak a confirmat că guvernul a plătit cheltuielile privind securitatea domnului Johnson, în vizita acestuia de duminică în jurul capitalei Kiev.

„Costurile asigurării protecției necesare foștilor premieri sunt plătite de guvern. Dincolo de asta, nu aș intra în alte detalii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al premierului.

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a vizitat duminică Kievul într-o călătorie surpriză, întâlnindu-se cu președintele Volodimir Zelenski și promițând că Marea Britanie „va rămâne alături de Ucraina atâta timp cât este nevoie”.

Johnson, care a părăsit mandatul în septembrie în urma unei serii de scandaluri, era prim-ministru când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut și a căutat să poziționeze Londra drept principalul aliat al Kievului în Occident.