Asistenții președintelui american Joe Biden au descoperit cel puțin încă un lot de documente clasificate într-o locație separată de biroul unui think-tank pe care l-a folosit după ce a fost vicepreședinte, a relatat miercuri NBC News, citând o sursă anonimă.

Joe BidenFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Asistenții lui Biden au căutat materiale clasificate suplimentare care s-ar putea afla în alte locații, după ce un set de documente clasificate a fost găsit în noiembrie la think tank-ul din Washington, potrivit NBC News.

Raportul a precizat că nivelul de clasificare, numărul și locația exactă a documentelor suplimentare nu au fost imediat clare.

De asemenea, raportul a precizat că nu era clar când au fost descoperite documentele suplimentare și dacă a fost finalizată căutarea altor materiale clasificate pe care Biden le-ar putea avea din perioada în care a fost vicepreședinte, scrie Reuters.

Raportul NBC News vine la două zile după ce un avocat al Casei Albe a declarat că documente clasificate din perioada în care Biden a fost vicepreședinte au fost descoperite în noiembrie de avocații personali ai președintelui la Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement.

Mai multe documente clasificate din perioada în care preşedintele Joe Biden era vicepreşedinte au fost descoperite toamna trecută într-un birou privat, a dezvăluit CNN. Arhivele Naţionale au sesizat Departamentul de Justiţie pentru investigaţii suplimentare. Printre documentele descoperite se numără 10 materiale clasificate, inclusiv note şi rapoarte de informare ale serviciilor secrete americane, care acopereau subiecte precum Ucraina, Iran şi Marea Britanie.

Pe același subiect: Ce riscă Biden după descoperirea documentelor incriminate? Diferențele dintre Trump și Biden