Un țurțure uriaș a căzut peste generalul Anatoli Elizarov, unul din șefii Ministerului rus pentru Situații de Urgență, în timp ce mergea pe o stradă din Moscova. Ofițerul a fost internet cu răni grave, fiind ulterior operat, relatează TASS și The Insider. Parchetul a deschis o anchetă în acest caz pentru a se stabili cine era responsabil pentru curățarea clădirii de zăpadă și gheață.

Zapada la MoscovaFoto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia

O coloană imensă de gheață s-a desprins de pe clădirea Centrului Național pentru Managementul Crizelor, aflată pe o stradă din Moscova, în timp ce generalul în vârstă de 50 de ani se afla pe trotuar, când era în pauza de masă.

Incidentul a avut loc pe 27 decembrie, când șeful departamentului de management operațional din Ministerul rus pentru Situații de Urgență a fost lovit grav la cap de bucata imensă de gheață.

Elizarov a fost operat după ce a suferit un traumatism cranian și este conștient acum, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Procurorii au deschis o anchetă pentru a afla circumstanțele și cauzele incidentului, precum și cine era responsabil pentru întreținerea și curățarea clădirii de gheață.

Moscova a înregistrat un record istoric de precipitații în decembrie

Decembrie 2022 a stabilit un record pentru precipitații în întreaga istorie a observațiilor meteorologice la Moscova în contextul în care propaganda rusă a încercat să sperie constant Europa în ultimele luni cu iarna friguroasă de anul acesta, relatează Lenta.

Roman Vilfand, directorul științific al Centrului Hidrometeorologic de la Moscova, a vorbit marți despre recordul de precipitații înregistrat în capitala rusă într-un interviu acordat Izvestia, cel mai vechi cotidian din Rusia.

„Decembrie [2022] a devenit lider în ceea ce privește precipitațiile pe parcursul a 143 de ani de observații instrumentale care sunt efectuate la Moscova”, a spus el, menționând că în această lună în capitala rusă au căzut zăpadă, lapoviță, și ploaie.

Anunțul făcut de acesta vine la doar câteva zile după ce canalul Russia Today a difuzat un nou videoclip halucinant în care încearcă să îi sperie pe europeni din cauza sistării furnizării de gaze naturale rusești pe perioada iernii, Gazprom tăind livrările către mai multe state din Uniunea Europeană lunile trecute, după ce acestea au refuzat să le plătească în ruble.