Elon Musk a anunțat sâmbătă că va reactiva conturile de Twitter ale mai multor jurnaliști care au fost suspendate în urma unei controverse legate de publicarea unor date publice despre avionul miliardarului.

Elon MuskFoto: STR-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Oamenii și-au spus părerea. Conturile care au `doxxat` locația mea vor avea suspendarea ridicată acum", a scris el pe Twitter.

Anunțul său vine după ce la un sondaj postat de el pe rețeaua de socializare circa 58% dintre utilizatori au votat pentru restabilirea conturilor respective.

Twitter a suspendat joi conturile mai multor cunoscuți jurnaliști americani specializați pe domeniul tech, implementând măsura fără a le oferi niciun fel de explicații acestora.

Conturile aparţinând lui Donie O’Sullivan de la CNN, Ryan Mac de la New York Times şi Drew Harwell de la Washington Post şi ale altor câtorva jurnalişti de tehnologie au fost suspendate brusc.

„Elon spune că este un campion al libertăţii de exprimare şi blochează jurnaliştii pentru că îşi exercită libertatea de exprimare. Cred că asta pune sub semnul întrebării angajamentul său”, a declarat Harwell pentru CNN.

Musk a justificat ulterior măsura prin faptul că aceștia l-ar fi „doxx”-uit, un termen folosit pentru situațiile când o persoană publică pe rețelele de socializare oferă informații despre viața privată a cuiva, ca de exemplu adresa personală sau locul în care se află.

El a oferit aceeași justificare pentru suspendarea în urmă cu o zi a contului studentului care administra pagina @ElonJet ce monitoriza zborurile avionului privat al lui Musk, anunțând totodată că va lua măsuri legale împotriva acestuia și a organizațiilor care „susțin vătămarea familiei mele”.