Un nou incendiu uriaș a izbucnit la un centru comercial din apropierea Moscovei după cel care a avut loc vinerea trecută, anunță TASS.

Incendiu la un centru comercial din apropierea MoscoveiFoto: Captura video

Ministerul pentru Situații de Urgență de la Moscova a anunțat luni că un incendiu a izbucnit în centrul comercial „Stroytrakt” din Balașiha, un oraș din regiunea Moscova aflat la o distanță de 40 de kilometri de capitala rusă.

„La ora 08:33 a fost semnalat un incendiu în Balașiha, districtul Savvino (...) Materiale de construcție au luat foc într-o zonă deschisă din apropierea centrului comercial Stroytrakt pe o suprafață de 200 mp. Focul s-a extins la Mall la etajul 1”, au anunțat autoritățile ruse.

Acestea au avertizat că focul s-a extins ulterior și că există pericolul ca el să cuprindă întreaga clădire.

„La ora ora 10:19, incendiul era de gradul 4, suprafața sa era de 10.000 de metri pătrați, amenințarea incendiului se extinde la întreaga clădire și prăbușirea structurilor”, a declarat Ministerul pentru Situații de Urgență

La fața locului au fost desfășurați 110 pompieri și 35 de autospeciale, cărora li s-a alăturat și un elicopter Mi-8 al Ministerului pentru Situații de Urgență.

„Trupele și mijloacele funcționează. Cauzele incendiului sunt în curs de stabilire”, a anunțat Ivan Gușev, un oficial local, adăugând că incendiul are un grad ridicat de complexitate.

Autoritățile ruse afirmă că alarmele de incendiu funcționau normal

Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat că cel puțin o persoană a fost rănită în incendiu, dar că toți angajații au fost evacuați cu promptitudine.

Acesta a mai precizat că clădirea centrului comercial a fost dată în funcțiune în 2019. „Alarmele de incendiu au fost testate în fiecare lună. Nu știm ce a provocat incendiul”, a mai spus Gușev.

Potrivit acestuia, în centrul comercial nu se aflau vizitatori în momentul izbucnirii incendiului, deoarece acesta se deschide la ora 09:00.

Noul incendiu vine după ce vinerea trecută un altul a izbucnit la centrul comercial „Mega” din Khimki, un oraș aflat la o distanță de aproximativ 18 kilometri de capitala rusă.

Incendiul respectiv s-a extins pe o suprafață de aproximativ 7.000 mp, autoritățile ruse afirmând că suspectează că un „act criminal” se află la originea acestuia.