Viktor Bout, traficantul de arme eliberat într-un schimb de prizonieri cu baschetbalista Brittney Griner, a spus că i-a urat mult noroc acesteia pe aeroportul din Abu Dhabi, unde a avut loc schimbul, relatează Reuters.

Momentul schimbului intre Viktor Bout si Brittney GrinerFoto: Captura YouTube

Bout, care a petrecut 14 ani în închisoare în SUA pentru trafic de arme, spălare de bani și conspirație pentru a ucide americani, a fost eliberat în schimbul baschetbalistei Brittney Griner, condamnată în Rusia la închisoare pentru că a adus ulei de canabis la Moscova când a sosit pentru a juca pentru o echipă rusă.

Serviciul de securitate rus FSB a lansat imagini cu cei doi în timp ce erau conduși de agenți și au trecut unul pe lângă celălalt pe asfaltul aeroportului din Abu Dhabi în timpul schimbului, deși videoclipul se întrerupe pe măsură ce trec și nu au existat filmări care să îi arate interacționând.

„I-am urat noroc, chiar și-a întins mâna spre mine”, a spus Bout sâmbătă într-un interviu acordat radiodifuzorului rus controlat de stat RT.

Ce spune Bout despre războiul rus din Ucraina

"Din nou, este tradiția noastră. Ar trebui să le dorești tuturor noroc și fericire", a spus el, adăugând că crede că Griner "s-a înclinat pozitiv" către el.

Vorbind cu Maria Butina, care ea însăși a petrecut 14 luni în închisoarea în SUA pentru că acționa ca agent rus, iar acum este parlamentar și prezentator RT, Bout l-a lăudat pe președintele Vladimir Putin, al cărui portret a spus că l-a atârnat pe peretele celulei sale.

Întrebat despre campania militară a Rusiei în Ucraina, Bout a spus că și-ar fi dorit ca Moscova să fi putut să o lanseze mai devreme.

„Dacă aș avea șansa și abilitățile necesare, m-aș alătura ca voluntar”, a spus el.

Citește și:

Primul interviu al lui Viktor Bout, „Negustorul morții": Occidentul vrea să distrugă și să dezbine Rusia