Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că securitatea energetică a Germaniei pentru acest sezon de iarnă este garantată, pe fondul crizei energetice din Europa, declanșată de războiul Rusiei în Ucraina, potrivit CNN.

Olaf ScholzFoto: Bernd Von Jutrczenka / AFP / Profimedia Images

„Este garantată pentru că guvernul german a luat o direcție curajoasă și pentru că gospodăriile și companiile din întreaga țară economisesc energie”, a declarat Scholz în fața Camerei inferioare a parlamentului german Bundestag, la Berlin.

„A nu face nimic ar avea un preț foarte mare. De aceea, eliminăm eșecurile unei politici energetice și comerciale care ne-a condus la o dependență unilaterală față de Rusia și China, în special”, a adăugat el.

Scholz a mai spus că împărtășește cu președintele francez Emmanuel Macron obiectivul unei Europe geopolitice care este „semnificativ mai capabilă să acționeze”.

Va fi sau nu va fi blackout temporar in Germania? Declarații contradictorii

Șeful Oficiului Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK), Ralph Tiesler, a spus pentru Welt am Sonntag: „Trebuie să presupunem că vor fi pene de curent iarna”. El s-a referit și la o „întrerupere regională și temporară a alimentării cu energie”. Luni, BBK a contrazis declarațiile șefului său, spunând că întreruperile de curent din timpul iernii sunt „extrem de puțin probabile”, potrivit Tagesschau.de. (citește mai mult aici)