Casa Albă nu a fost surprinsă de comentariile lui Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, care a spus că a intervenit în alegerile din SUA și că va continua să facă acest lucru, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează Reuters.

Karine Jean-PierreFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Afirmația lui Evgheni Prigojin, supranumit și „bucătarul lui Putin, a fost prima admitere de acest fel din partea unei persoane implicate în eforturile de a influența politica americană.

„Aceste comentarii... nu ne spun nimic nou sau surprinzător”, a spus Jean-Pierre reporterilor.

„Este bine cunoscut și bine documentat (...) că entitățile asociate cu Evgheni Prigojin au încercat să influențeze alegerile din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite.”

Evgheni Prigojin a recunoscut luni pentru prima oară că a încercat să influențeze alegerile din Statele Unite, afirmând că va face acest lucru și pe viitor.

„Am intervenit în alegerile [din Statele Unite], continuăm să intervenim și o vom face și în viitor. Cu grijă, acuratețe, chirurgical și în modul nostru propriu, întrucât știm ce trebuie să facem”, a aformat el în comentarii postate pe Vkontakte de serviciul de presă al firmei sale de catering Concorde.

Comentariul a fost postat înainte de alegerile parțiale („midterm”) din Statele Unite ca răspuns la o solicitare a unui site de știri rusesc de a comenta acuzațiile că a finanțat influențarea alegerilor prezidențiale organizate în SUA în 2016.