După anunţul noului proprietar Elon Musk de a concedia aproape jumătate dintre angajaţi, cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, le-a cerut scuze celor afectaţi: "Îmi dau seama că mulţi oameni sunt supăraţi pe mine".

Twitter si Elon MuskFoto: V Yushynov, Dreamstime.com

Într-un mesaj publicat pe Twitter, cofondatorul rețelei şi-a exprimat regretul, la o săptămână după preluarea reţelei de socializare de către miliardarul Elon Musk. "Sunt responsabil de faptul că toată lumea se află în această situaţie: am crescut compania prea repede. Îmi cer scuze pentru asta", a scris Jack Dorsey.

"Oamenii de la Twitter, din trecut şi din prezent, sunt puternici şi rezistenţi. Întotdeauna vor găsi o cale, indiferent cât de dificil este momentul. Îmi dau seama că mulţi sunt supăraţi pe mine", a adăugat Jack Dorsey.

La o săptămână după ce a fost cumpărat de Elon Musk, Twitter a început să concedieze jumătate din efectivele sale, lansând în acelaşi timp proiecte de anvergură şi o luptă împotriva utilizatorilor, agenţilor de publicitate şi asociaţiilor îngrijorate de transformarea influentei reţele de socializare.

"Aproximativ 50% din personal va fi afectat" de disponibilizările în curs de desfăşurare în cadrul Twitter, potrivit unui document transmis angajaţilor reţelei de socializare şi consultat de AFP.

Compania californiană, care avea aproape 7.500 de angajaţi la sfârşitul lunii octombrie, a notificat mii de persoane prin e-mail, explicând că scopul acestor măsuri este "de a ameliora sănătatea companiei". De asemenea, compania a anunţat închiderea temporară a birourilor sale pentru a "asigura securitatea fiecărui angajat şi a sistemelor şi datelor de pe Twitter".

Imediat ce a preluat Twitter, Musk a dizolvat consiliul de administraţie şi a concediat directorul general şi alţi membri din managementul superior.

Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump. (Foto: Dreamstime.com)