Actualul ministru britanic pentru relația cu Parlamentul, Penny Mordaunt, și-a anunțat vineri pe Twitter candidatura pentru a deveni prim-ministru al Regatului Unit, în urma demisiei lui Liz Truss, potrivit AFP.

Penny MordauntFoto: Flickr/ DFID - UK Department for International Development

"Candidez pentru a fi liderul Partidului Conservator și prim-ministrul vostru, pentru a ne uni țara, pentru a ne respecta angajamentele și pentru a câștiga următoarele alegeri generale", a scris pe Twitter parlamentarul în vârstă de 49 de ani, fost ministru al apărării și comerțului internațional.

O fostă secretară a apărării, Mordaunt a fost o susținătoare înflăcărată a ieșirii din Uniunea Europeană, care a ratat de puțin timp să ajungă în „finală” recentei competiții pentru conducerea Partidului Conservator și funcția de premier.

Mordaunt a primit aplauze pentru prestația sa în parlament luni, când a apărat guvernul chiar dacă acesta a revenit asupra majorității politicilor sale.

Un deputat a descris-o pe Mordaunt ca având un „farmec cuprinzător", referindu-se la abilitatea ei de a-și găsi prieteni în diferitele facțiuni ale partidului.