Președintele rus Vladimir Putin se află acum într-o „situație incredibil de dificilă”, a declarat miercuri Joe Biden, întrebat de reporteri despre impunerea legii marțiale în teritoriile ucrainene recent anexate de Moscova.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

„S-ar părea că singurul instrument care i-a mai rămas este să îi persecute pe cetățenii ucraineni” pentru a-i „intimida să se predea, dar nu asta vor face”, a declarat el de la Casa Albă, potrivit AFP.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a descris recentele atacuri rusești din Ucraina ca fiind un alt semn al "disperării" președintelui rus Vladimir Putin, într-un interviu televizat la ABC, citat de AFP.

Blinken a mai spus că ultimele mișcări ale lui Putin au fost "destul de apropiate de un război total". Când a fost întrebat dacă președintele rus acționează rațional, el a spus că "obiectivele lui Putin nu sunt raționale".

"Am fost foarte clari cu președintele Putin în mod direct și privat cu privire la consecințele grave care ar urma oricărei utilizări a armelor nucleare", a spus Blinken atunci când a fost întrebat despre potențiala utilizare a armelor nucleare împotriva Ucrainei.

"Nu am văzut niciun motiv în acest moment pentru a ne schimba propria noastră poziție nucleară", a adăugat el.

___

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro