Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat marți că nu are "niciun rost" să se mențină nivelul actual al prezenței diplomatice a țării în Occident, potrivit presei de stat RIA Novosti, citată de CNN.

Serghei LavrovFoto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

"Nu are sens și nu avem nicio dorință de a menține aceeași prezență în țările occidentale. Oamenii noștri lucrează în condiții care cu greu pot fi numite umane. Ei se confruntă cu probleme constante, cu amenințări cu atacuri fizice", a declarat Lavrov, citat de presa de stat, în timpul unei întâlniri cu absolvenții universitari acceptați în serviciul diplomatic.

"Principalul lucru este că acolo nu mai există locuri de muncă de când Europa a decis să se închidă față de noi și să oprească orice cooperare economică. Nu poți fi forțat să fii amabil", a adăugat el.

Lavrov a declarat că Ministerul rus de Externe efectuează în prezent o "reorientare geografică" a activităților sale atât în străinătate, cât și în biroul central, sugerând o potențială retrogradare a prezenței diplomatice a Rusiei în Occident.

___