O explozie produsă vineri într-o mină de cărbune din provincia Bartin din nordul Turciei a provocat moartea a 40 de persoane, a declarat sâmbătă ministrul de interne Suleyman Soylu, adăugând că operațiunile de căutare și salvare continuă pentru un miner dispărut, relatează Reuters.

Explozie la o mină din TurciaFoto: Yasin AKGUL / AFP / Profimedia

El a spus că 58 dintre cele 110 persoane care lucrau în mină în momentul exploziei au fost salvate sau au ieșit singure, adăugând că există incertitudini în privința unui miner.

"Încă mai există un incendiu acolo, minerii și echipele au făcut mari sacrificii pentru a nu-și lăsa frații acolo", a declarat Soylu la mină.

Ministrul Energiei, Fatih Donmez, a declarat ulterior că incendiul din mină a fost în mare parte izolat, dar că eforturile de izolare continuă după incidentul care a avut loc la 350 de metri sub pământ.

Soylu a declarat că un miner a fost externat din spital, în timp ce 10 încă mai primesc tratament la Bartin și Istanbul.

Autoritățile au declarat că procurorii turci au lansat o anchetă privind cauza incidentului, dar primele indicii au fost că explozia a fost cauzată de metanul din minele de cărbune.

În 2014, 301 muncitori au fost uciși în cel mai grav dezastru minier din istoria Turciei, în orașul Soma, situat în vestul țării, la 350 de kilometri sud de Istanbul.