O explozie care a avut loc vineri la o mină de cărbune din provincia Bartin din nordul Turciei a ucis 22 de persoane, iar mai multe persoane au fost rănite, în timp ce alte câteva zeci sunt încă blocate în galeriile subterane.

explozie la o mina din Turcia. Mai multi muncitori sunt prinsi sub pamantFoto: Captura video

00:12 Bilanțul morților într-o explozie a unei mine de cărbune din nordul Turciei a crescut la 22, a declarat ministrul Sănătății Fahrettin Koca într-o declarație pe Twitter sâmbătă, adăugând că 17 persoane primesc tratament.

Nu era clar câți sunt încă prinși în galerii din cauza exploziei, care a avut loc vineri, dar la momentul exploziei 110 persoane lucrau în mină.

23:38 35 de muncitori ar fi încă blocați în galeriile minei, potrivit sindicatului minerilor din Turcia, Maden-Is, scrie AFP.

23:04 O explozie într-o mină de cărbune din provincia Bartin din nordul Turciei de vineri a ucis 14 persoane, a declarat vineri seara ministrul de Interne Suleyman Soylu, în timp ce alți 14 au fost internați în spital.

22:47 „Conform informațiilor actuale, doi cetățeni au murit și avem 20 de răniți în explozia care a avut loc într-o mină de cărbune din Bartin”, a spus ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Cauza exploziei este necunoscută, a declarat Autoritatea de Management al Dezastrelor din Turcia (AFAD), retrăgând o declarație anterioară că explozia a fost cauzată de un transformator.

Rapoartele din presă au spus că explozia ar fi putut fi cauzată de grizu, un nume dat de gazul inflamabil care se degajă în timpul lucrărilor miniere.

Anterior guvernatorul Nurtac Arslan, citat de agenția de stat Anadolu, a spus că „sunt 44 de oameni la 300 (metri sub intrarea în mină) și cinci persoane la 350 (metri sub intrarea în mină).

Opt oameni au reușit să părăsească mina, a spus Arslan.

Explozia a fost cauzată de un transformator din mina de cărbune, care este deținută de Instituția de stat a Întreprinderilor de cărbune din Turcia, a declarat Autoritatea de Management al Dezastrelor din Turcia (AFAD).

Explozia a avut loc la 300 de metri sub intrarea minei, în jurul orei 15.15 GMT, a declarat biroul guvernatorului Bartin.

Imaginile TV turcești au arătat oameni transportați la ambulanțe.

Ministrul Energiei Fatih Donmez și ministrul de Interne Suleyman Soylu s-au dus la fața locului, a spus Anadolu.