Senatoarea braziliană centristă Simone Tebet, care a terminat pe locul al treilea în primul tur al cursei prezidențiale, a declarat miercuri că îl susține pe fostul președinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva împotriva actualului președinte de extremă-dreapta Jair Bolsonaro atunci când se vor confrunta în scrutinul din 30 octombrie, relatează Reuters.

Un afis cu chipul lui Lula sa SilvaFoto: Nuno Cruz/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sprijinul lui Tebet, care a primit aproape 5 milioane de voturi în primul tur de duminică, este un impuls major pentru fostul președinte Lula, deoarece el și Bolsonaro încearcă să-și îmbunătățească sprijinul înaintea unui tur de scrutin tensionat și din ce în ce mai competitiv.

Tebet a spus că îl va sprijini pe Lula pentru că el, spre deosebire de Bolsonaro, și-a arătat angajamentul față de democrația și constituția Braziliei. Rămâne de văzut câți dintre alegătorii ei îi vor urma exemplul în susținerea fostului președinte.

Marți, Lula și-a asigurat sprijinul candidatului clasat pe locul patru, stângistul Ciro Gomes, care a fost de acord cu decizia Partidului său Democrat Laburist (PDT) de a-l susține pe Lula, dar care nu i-a oferit aceeași susținere publică.

Împreună, Tebet și Gomes au primit duminică 7% din voturile exprimate. Lula a strâns 48,4% în primul tur, în timp ce Bolsonaro a primit 43,2% din voturi, depășind rezultatele sondajele de opinie și stârnind speranță în rândul susținătorilor săi.