Imnul național britanic în versiunea „God save the King” a fost cântat pentru prima dată în ultimii 70 de ani în cadrul unui eveniment oficial, la catedrala Sf. Paul din Londra, la finalul unei ceremonii religioase în memoria Reginei Elisabeta a II-a, relatează AFP.

Ceremonie religioasă dedicată reginei Elisabeta a II-a la catedrala Sf. Paul din LondraFoto: Paul Childs/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Această versiune, intonată în prezenţa prim-ministrului britanic Liz Truss, înlocuieşte „God save the Queen”, imnul utilizat de la ascensiunea pe tron a defunctei suverane, în 1952.

La catedrala Sf. Paul din Londra a avut loc vineri seară o „slujbă de rugăciune şi reflecţie” în memoria Reginei Elisabeta a II-a, la care a fost prezentă și șefa guvernului britanic, Liz Truss, precum și alți oameni politici.

Regina Elisabeta a II-a, suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii şi o prezenţă impunătoare pe scena globală timp de 70 de ani, s-a stins din viață joi. În urma sa, noul monarh al Regatului Unit va fi regele Charles al III-lea.

____

Urmărește pe HotNews.ro: LIVE Moartea reginei Elisabeta: Regele Charles al III-lea, primul discurs către britanici / Noul monarh, primit cu o baie de mulțime la Buckingham / Premierul Truss a fost în prima audiență regală