Rusia are probleme tot mai mari să motiveze trupele separatiste din Donețk care luptă alături de armata Moscovei, unele unități refuzând să mai lupte, în ciuda amenințărilor comandanților, afirmă Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de luni dimineață.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spun serviciile militare britanice:

  • La 15 august 2022, canalele de socializare ucrainene au difuzat o înregistrare video care ar fi arătat elemente dintr-o unitate militară a autoproclamatei Republici Populare Luhansk (RPL) care au prezentat o declarație în care își exprimau refuzul de a fi desfășurate ca parte a operațiunilor ofensive din regiunea Donețk.
  • Luptătorii au susținut că și-au îndeplinit datoria de a asigura controlul LPR asupra întregii regiuni Luhansk, care a fost asigurată în iulie 2022, și că nu sunt dispuși să lupte în regiunea Donețk, în ciuda amenințărilor și intimidărilor comandanților de rang înalt.
  • Este probabil ca Rusia să se chinuie din ce în ce mai mult să motiveze forțele auxiliare pe care le folosește pentru a-și spori trupele regulate din Donbas.
  • Comandanții recurg probabil la stimulente financiare directe, în timp ce unele unități de luptă sunt considerate nesigure pentru operațiuni ofensive.
  • Un factor care contribuie în mod constant la aceste probleme este clasificarea războiului de către Rusia drept „operațiune militară specială", care limitează puterile de constrângere legală ale statului.

--------------