Înregistrările video apărute pe rețelele de socializare arată prima reacție a filosofului şi naţionalistului rus Aleksandr Dughin când vede mașina fiicei sale în flăcări, după ce automobilului Dariei Dughina a sărit în aer.

Alexandr DughinFoto: Captura video

Dughina a murit când mașina sa Toyota Land Cruiser a fost distrusă de o explozie la aproximativ 20 km vest de capitala Rusiei sâmbătă seara, în timp ce se întorcea de la un festival.

Potrivit primelor informații, tatăl său, supranumit Rasputinul lui Putin”, ar fi trebuit să fie cu ea în mașină și de fapt el ar fi fost ținta atacului.

În imaginile care arată primele momente de după explozie, se poate vedea cum Aleksandr Dughin ajunge la fața locului și își pune mâinile în cap.

Daria Dugina, care se afla la volanul SUV-ului, a murit pe loc.

De asemenea, după ce incendiul a fost stins, se poate vedea ca din mașina acesteia nu a mai rămas decât o parte din caroserie.

Persoane necunoscute au amplasat un dispozitiv exploziv pe mașina în care a fost ucisă Daria Dugina la festivalul "Tradiția" din apropierea Moscovei, susțin anchetatorii ruși, citați de TASS.

Reprezentanții forțelor de ordine spun că mașina care a explodat și în care a fost ucisă Daria Dughina se afla în parcare, unde oricine putea amplasa un dispozitiv explozibil.

Liderul ”republicii populare” de la Doneţk (DNR), autoproclamată de către separatişti proruşi în estul Ucrainei, Denis Puşilin, a acuzat duminică forţele ucrainene de faptul că se află în spatele asasinhării Dariei Dughina.

”Teroriştii regimului ucrainean au încercat să-l lichideze pe Aleksandr Dughin, dar au aruncat-o în aer pe fiica sa”, acuză într-o postare pe Telegram Puşilin.

Kievul neagă duminică orice legătură cu moartea jurnalistei.

”Ucraina nu are, fără nicio îndoială, nicio legătură cu explozia de ieri (sâmbătă seara), pentru că noi nu suntem un stat criminal”, subliniază într-o intervenţie televizată un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak.

În ultima apariție publicai a Dariei Dughina, aceasta spunea că „oamenii din Vest trăiesc într-un vis dat de hegemonia globală”.

„Pentru a-i trezi un pic, pentru a nu se rupe în bucăți trebuie să fie hrăniți cu acest război”