Anchetatorii au deschis o investigație pentru omor în cazul fiicei lui Aleksander Dughin, care a murit după ce mașina pe care o conducea în apropiere de Moscova a sărit în aer, relatează agenția rusă de presă TASS. Un dispozitiv explozibil ar fi fost pus sub mașină la festivalul la care Daria Dughina a participat sâmbătă seară, potrivit unei surse judiciare citată de TASS.

Anchetatorii ruși cercetează locul exploziei mașinii în care a ucis Daria DuginaFoto: - / Sputnik / Profimedia

Citește și:

Persoane necunoscute au amplasat un dispozitiv exploziv pe mașina în care a fost ucisă Daria Dugina la festivalul "Tradiția" din apropierea Moscovei, susțin anchetatorii ruși, citaț de TASS.

Reprezentanții forțelor de ordine spun că mașina care a explodat și în care a fost ucisă Daria Dughina se afla în parcare, unde oricine putea amplasa un dispozitiv explozibil.

"Au fost mulți invitați la festival, oamenii au parcat mașini în stânga și în dreapta pe autostrada Zvenigorodskoye, unde se află domeniul Zaharovo. Exista și o parcare, care era practic ocupată în întregime de mașini. Tot acolo a fost parcat și jeep-ul cu care Daria Dugina a plecat de la eveniment. Nu a existat niciun control la intrarea în parcare, astfel că explozibilii puteau fi plasați oriunde și la oricine, ceea ce s-a și făcut", a declarat un anchetator pentru agenția rusă de presă TASS.

Forțele de ordine au precizat un dispozitivul exploziv a fost plasat sub mașina Toyota Land Cruiser, pe partea șoferului, pe care o conducea Daria Dughina.

Daria Dugina, care se afla la volanul SUV-ului, a murit pe loc.

Crima va fi investigată de aparatul central al Comitetului de anchetă al Federației Ruse, care afirmă că atacul ar fi fost premeditat și comandat.