Orice posibilă confiscare a activelor rusești de către Statele Unite va distruge complet relațiile bilaterale ale Moscovei cu Washingtonul, a declarat sâmbătă șeful Departamentului nord-american din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de TASS.

Rusia spune că ar putea rupe total legăturile cu SUAFoto: DreamsTime

„Îi avertizăm pe americani asupra consecințelor dăunătoare ale unor astfel de acțiuni care vor afecta permanent relațiile bilaterale, ceea ce nu este nici în interesul lor, nici în interesul nostru", a declarat Alexander Darchiev.

Nu a fost imediat clar la ce active se referea el.

Darchiev a spus că influența SUA asupra Ucrainei a crescut în măsura în care „americanii devin din ce în ce mai mult o parte directă în conflict".

„Partea americană a fost avertizată"

De asemenea, acest oficial de rang înalt a afirmat că Rusia a transmis Statelor Unite că legăturile diplomatice vor fi grav afectate și ar putea fi chiar întrerupte dacă Rusia va fi declarată „stat sponsor al terorismului".

Darchiyev a declarat că, dacă Senatul american va continua planurile de a clasifia astfel Rusia, acest lucru ar însemna că Washingtonul a depășit punctul de unde nu mai există întoarcere.

Luna trecută, doi senatori americani care doresc să adopte o lege prin care să desemneze Rusia drept stat sponsor al terorismului au vizitat Kievul pentru a discuta proiectul de lege cu Volodimir Zelenski.

Darchiyev a afirmat că, dacă aceasta va trece, va provoca „cele mai grave daune colaterale pentru relațiile diplomatice bilaterale, până la declasarea și chiar ruperea lor".

„Partea americană a fost avertizată", a adăugat el.

Parlamentul leton a desemnat joi Rusia drept stat sponsor al terorismului din cauza războiului din Ucraina și a cerut aliaților occidentali să impună sancțiuni mai cuprinzătoare împotriva Moscovei.

(foto articol © Vladyslav Yushynov | Dreamstime.com)

-------------