Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a anunţat vineri noi reglementări pentru a se economisi energie, pe fondul temerilor legate de o penurie de carburanţi ca urmare a disputei cu Rusia din cauza războiului din Ucraina.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clădirile publice vor putea fi încălzite doar la o temperatură de maximum 19 grade Celsius, clădirile şi monumentele nu vor mai fi iluminate noaptea şi panourile publicitare nu vor fi iluminate, a declarat ministrul Habeck pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung, citează Agerpres.

„Clădirile publice, cu excepţia spitalelor şi a instituţiilor sociale, desigur, ar trebui să fie încălzite la 19 grade Celsius”, a mai spus Robert Habeck pentru ziar.

„Mai multe economii sunt de asemenea necesare în sectorul muncii”, a spus el, fără a oferi alte detalii. El a spus că aceste aspecte sunt discutate cu Ministerul Muncii.

În iulie, Robert Habeck a prezentat un nou pachet de securitate energetică pe fondul unei scăderi accentuate a aprovizionării cu gaze ruseşti. Atunci, s-a precizat că este important să se reducă consumul de gaze la companii, clădirile de birouri şi în gospodăriile private.

Pe același subiect:

Planul Germaniei în cazul unei crize energetice

Luna trecută, Guvernul de la Berlin a dezvăluit un set de măsuri de economisire a energiei, după ce în luna iunie a fost activat cel de-al doilea nivel al planului de urgenţă destinat garantării aprovizionării cu gaze naturale.

Planul de urgenţă are trei nivele: alertă, alarmă şi urgenţă.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a activat deja primul nivel al planului de urgenţă la începutul lunii martie.

Agenţia Internaţională a Energiei a avertizat că Rusia ar putea să oprească complet livrările de gaze spre Europa şi de aceea continentul trebuie să se pregătească pentru acest scenariu.