Teheranul a respins miercuri acuzaţia Statelor Unite la adresa unui iranian pentru un complot ce ar fi vizat uciderea lui John Bolton, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, considerând-o neîntemeiată, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Iranul avertizează cu fermitate împotriva oricărei acţiuni asupra cetăţenilor iranieni sub pretextul acestor acuzaţii ridicole şi fără temei', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Nasser Kanaani, potrivit presei iraniene.

Justiția americană a dezvăluit miercuri un complot al unui membru al Gardienilor Revoluției iraniene pentru a-l asasina pe John Bolton, fost consilier pentru securitate națională la Casa Albă, potrivit AFP.

Departamentul de Justiție al SUA a precizat într-un comunicat că Shahram Poursafi, alias Mehdi Rezayi, în vârstă de 45 de ani, a fost acuzat în contumacie că s-a oferit să plătească 300.000 de dolari unor persoane din SUA pentru a-l ucide pe John Bolton, care a fost și ambasador al SUA la ONU, aparent pentru a răzbuna moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în ianuarie 2020 într-un atac american.

Complotul a fost dezvăluit autorităților de către persoana care se presupune ca ar fi trebuit sa il asasineze pe Bolton, a cărei identitate nu a fost dezvăluită.