Zsuzsa Hegedus, consiliera lui Viktor Orban, s-a răzgândit în legătură cu demisia și declarația premierului maghiar privind amestecul de rase. Ea îl acuzase pe liderul de la Budapesta că a avut un discurs pe placul „celor mai însetați de sânge, care urăsc rasele, un text pur nazist, demn de Goebbels”, potrivit cotidianului maghiar Nepszava.

Zsuzsa HegedusFoto: Captura YouTube

Zsuzsa Hegedus spune că apreciază clarificările premierului maghiar și se declară mulțumită de explicații.

Ea a transmis marți o scrisoare deschisă în care califică discursul liderului de la Budapesta drept unul „nazist”.

  • „Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relații din cauza unei poziții atât de rușinoase”, spune Zsuzsa Hegedüs.
  • (…) Nu știu cum de nu ați observat că, atunci când ați citit discursul, ca de obicei, ați prezentat un text pur nazist demn de Goebbels, de la precedentul anti-migrant și anti-european”, continuă ea.
  • Zsuzsa Hegedüs mai spune că discursul susținut de Viktor Orban la Băile Tușnad contrazice toate valorile sale fundamentale, astfel că, după o colaborare de aproape 20 de ani, nu are altă opțiune în afara demisiei.

În scrisoare, Hegedüs îi reamintește premierului ungar că i-a spus că prin legea sa anti-LGBT a depășit limitele a ceea ce ea considera acceptabil și că, în ciuda acestui fapt, ea și-a continuat mandatul: „Dar discursul tău de la Băile Tușnad m-a surprins chiar și în ciuda acestor precedente”.