Experții criminaliști care investighează locul prăbușirii avionului cargo Antonov An-12 au recuperat un cadavru, a declarat duminică după-amiază purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yannis Artopoios, trasmite Ekathimerini.

Avionul Antonov An-12 s-a prăbuşit în apropiere de Kavala, GreciaFoto: Intime News/Athena Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Corpul a fost găsit intact, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că experții cred că acesta s-a ejectat din fuselaj, înainte ca avionul să se târască pe sol și să se dezintegreze.

Experții au găsit un al doilea cadavru cu ajutorul unei drone care a survolat duminică locul prăbuşirii. Cu acelaşi dispozitiv au fost identificate alte patru cadavre, la care experții nu au ajuns încă. Alte două cadavre nu au fost găsite momentan.

Ministerul ucrainean de externe a declarat că toți erau cetățeni ucraineni.

Cercetările vor continua luni

Experții criminaliști plănuiau să termine până la apusul soarelui, dar aceştia se vor întoarce în zona unde avionul s-a prăbuşit luni la prima oră.

Experților în explozibili, care se află de asemenea la fața locului, le va lua și mai mult timp, deoarece muniția, obuze de mortier, potrivit ministrului sârb de externe, este împrăștiată pe o rază de aproximativ 1 kilometru de la locul în care avionul s-a prăbuşit.

Abia după ce atât criminaliștii, cât și experții în explozibili vor termina, vor intra putea să investigheze anchetatorii din domeniul aviației civile, care vor încerca, în primul rând, să recupereze cutia neagră a avionului.

O dronă a fost adusă pentru a se apropia de epava misteriosului avion cargo Antonov care s-a prăbușit sâmbătă noapte în apropiere de orașul Paleochori Kavalas din nordul Greciei, după ce salvatorii au fost împiedicați să se apropie de teamă că este vorba de o încărcătură periculoasă, transmite AFP.

Avionul transporta muniţie din Serbia către Bangladesh

Un avion cargo ucrainean Antonov An-12 care transporta muniție din Serbia către Bangladesh s-a prăbușit sâmbătă seara târziu în nordul Greciei, ucigând toți cei opt membri ai echipajului aflați la bord, au anunțat duminică autoritățile grecești și sârbe, potrivit Reuters.

Martorii au declarat că aeronava luase foc în apropiere de orașul Kavala, înainte de a exploda la impact în câmpurile de porumb, aproape de miezul nopții. Anterior, pilotul a raportat probleme la motor și a cerut o aterizare de urgență pe aeroprtul din Kavala.

Imaginile filmate cu drona de la fața locului au arătat resturi fumegânde ale aeronavei Antonov An-12 împrăștiate pe câmpuri.

Antonov An-12 nu are legătură cu războiul din Ucraina

Compania aeriană ucraineană Meridian, care a operat aeronava, a confirmat că toți cei opt membri ai echipajului au murit în accident.

Ministrul sârb al apărării, Nebojsa Stefanovic, a declarat că avionul transporta 11,5 tone de muniţie, inclusiv obuze de mortier, fabricate de industria sârbă de apărare.

Cumpărătorul încărcăturii era ministerul apărării din Bangladesh, a adăugat el.

Denis Bogdanovici, directorul general al Meridian, a confirmat informaţia, precizând că prăbușirea nu are nicio legătură cu războiul care se desfășoară în prezent în Ucraina.