Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, care era unul dintre favoriți pentru a-i succeda premierului Boris Johnson, a declarat sâmbătă că a decis să nu candideze la șefia partidului Conservator, relatează Reuters.

Ben WallaceFoto: Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia

„După o analiză atentă și discuții cu colegii și familia, am luat decizia de a nu intra în concursul pentru conducerea Partidului Conservator”, a spus Wallace pe Twitter.

„Nu a fost o alegere ușor de luat, dar mă concentrez pe slujba mea actuală și pe păstrarea în siguranță a acestei țări grozave.”

Ben Wallace era favorit în rândul membrilor Partidului Conservator pentru a fi următorul lider al formațiunii, potrivit rezultatelor unui sondaj YouGov realizat joi, în condițiile în care se aștepta ca premierul Boris Johnson să demisioneze.

Dintre cei cu șanse mari, doar Rishi Sunak a anunțat că va candida.

Rishi Sunak, care a demisionat marți din funcția de ministru de finanțe afirmând că publicul britanic „se așteaptă, pe bună dreptate, ca guvernul să fie condus în mod corespunzător, competent și serios", a fost până anul trecut favorit pentru a-i succeda lui Johnson.

Până acum, și-a mai anunțat candidatura și fostul ministru britanic al egalităţii, Kemi Badenoch.