Pe Aeroportul Internaţional Frankfurt, cel mai aglomerat hub de transport aerian din Germania, este puțin probabil ca în lunile următoare să fie atenuată lipsa de personal, a precizat reprezentantul operatorului Fraport, transmite Reuters. Numărul de persoane angajate pe aeroporturile germane a ajuns recent la cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani, arată statisticile.

Aeroportul Internaţional FrankfurtFoto: Dreamstime.com

"Problema nu se va diminua în viitor, chiar dacă facem angajări. Spun asta foarte deschis", a declarat marți seară directorul general al Fraport, Stefan Schulte, în cadrul unei conferințe de presă la Frankfurt.

El a precizat că întreruperile cauzate de lipsa de personal vor continua în următoarele două sau trei luni.

Operatorul Fraport a reangajat recent aproape 1.000 de oameni pentru serviciile la sol, după ce în timpul pandemiei a concediat aproximativ 4.000.

Schulte a spus că situația nu va fi rezolvată nici dacă vor fi mobilizați câteva sute de noi angajați sau lucrători temporari din străinătate.

Operatorii au fost luaţi prin surprindere de numărul mare de călători

Numărul de persoane angajate pe aeroporturile germane a ajuns recent la cel mai scăzut nivel din ultimii șapte ani, a anunțat miercuri biroul federal de statistică, citând date provizorii.

Schulte și-a cerut scuze pasagerilor pentru timpii lungi de așteptare, dar a declarat că Fraport și alți operatori au fost luaţi prin surprindere de creșterea rapidă a cererii de călătorii și a spus că a fost dificil să se intensifice operațiunile aeroportuare într-un timp atât de scurt.

La orele de vârf, numărul de călători din aeroportul Frankfurt a fost la fel de mare ca înainte ca pandemia de coronavirus să lovească industria, a spus Schulte.

"Acest lucru ne-a surprins. Aici recunosc deschis că am greșit", a mai afirmat directorul general al Fraport.

Haos pe aeroportul din Frankfurt

În urmă cu câteva zile, pe reţelele de socializare au apărut mai multe filmări în care se vedeau o gramadă de bagaje abandonate pe sau lângă benzile transportoare.

Călătorii s-au plâns că a trebuit să le caute singuri pentru că personalul lipsea cu desăvârşire.

Pe aeroportul internaţional Frankfurt sunt programate zilnic peste 1.100 de zboruri.

Luni, în Frankfurt, Lufthansa le cerea pasagerilor companiei să se descurce singuri dacă au ghinionul să le fie anulat zborul.

„Din cauza numeroaselor anulări de zboruri, vă rugăm să vă faceți propriile aranjamente pentru continuarea călătoriei cu trenul sau la un hotel sau acasă. Reprogramările sau rezervările la hotel nu mai pot fi făcute de către colegi”, este mesajul afișat, în aeroport, potrivit unei postări a expertului în turism Răzvan Pascu.

Sursă foto: DreamsTime.com