Un jucător rus de hochei pe gheață aflat sub contract cu o echipă americană din Liga Națională de Hochei (NHL) a fost reținut în Rusia sub acuzația că s-a sustras serviciului militar, iar de atunci a fost dus la un spital militar după ce s-a îmbolnăvit, a declarat avocatul său pentru o agenție de presă de stat rusă.

Ivan FedotovFoto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

Ivan Fedotov, portar în echipa rusă care a câștigat argintul la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din acest an, a semnat în luna mai un contract entry-level pe un an cu Philadelphia Flyers, notează Reuters.

Site-ul de știri Fontanka.ru a scris vineri că tânărul de 25 de ani a fost reținut de poliția din Sankt Petersburg la cererea procuraturii militare și a fost dus la un birou de recrutare.

Avocatul său, Alexei Ponomaryev, a declarat sâmbătă pentru agenția de știri de stat RIA că Fedotov a fost dus vineri la un birou de recrutare și apoi la un spital militar după ce i s-a făcut rău.

„Din câte am înțeles, din cauza stresului, a făcut gastrită. Ivan se simte rău. El spune că nu i se oferă asistență medicală completă", a declarat Ponomaryev.

Ponomaryev a negat acuzațiile potrivit cărora clientul său s-ar fi sustras serviciului militar.

Fedotov a câștigat anul trecut cu CSKA Moscova Cupa Gagarin, adică titlul de campion din Liga Kontinentală de Hochei (KHL) rusă.

Un purtător de cuvânt al CSKA Moscova a declarat vineri pentru Reuters că așteaptă informații oficiale de la organismele relevante. „În acest moment, Ivan Fedotov nu este legat de obligații contractuale cu clubul nostru", a adăugat purtătorul de cuvânt.

NHL a întrerupt legăturile de afaceri cu Rusia, dar nu a interzis participarea celor peste 50 de jucători din echipele sale.

___