Elveţia a devenit vineri una dintre ultimele ţări din Europa de Vest care a introdus egalitatea în căsătorie, permiţând cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească.

Elvețienii au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în septembrie 2021Foto: Salvatore Di Nolfi / AP - The Associated Press / Profimedia

Peste 24 de ceremonii au avut loc la Zurich numai în prima zi, relatează DPA și Agerpres. Printre cei care au făcut acest pas s-au numărat inclusiv cupluri aflate deja în parteneriat civil care doreau să îşi schimbe statutul în cel de cuplu căsătorit.

Opozanţii schimbării planificate a legii au forţat un referendum pe această temă în luna septembrie, iar rezultatul a fost 64,1% în favoarea „căsătoriei pentru toţi”.

Poşta elveţiană a emis un timbru comemorativ pentru a marca această ocazie. Pe timbru apar 30 de baloane legate între ele pentru a forma o inimă de culoarea curcubeului care se ridică spre cer, având cuvântul „da” scris în toate cele patru limbi oficiale ale Confederaţiei Elveţiene.