Complezența guvernului britanic permite ”banilor murdari” ruși să circule în continuare în Marea Britanie, în ciuda războiului din Ucraina, au avertizat parlamentarii din comisia pentru politică externă a Camerei comunelor citați de The Guardian.

Boris JohnsonFoto: Captura YouTube

Comisia a acuzat eșecul miniștrilor în luarea unor măsuri eficiente, ceea ce înseamnă că activele „spălate” prin City of London sunt folosite pentru a finanța războiul lui Putin, potrivit PA Media.

Într-un raport extrem de critic, guvernul este acuzat că a întârziat să impună sancțiuni, parlamentarii adăugând că este „rușinos”.

”Lipsa de voință a guvernului de a înainta o legislație pentru a opri fluxul de bani murdari a contribuit, cel mai probabil, la convingerea în Rusia că Regatul Unit este un refugiu sigur pentru averile corupte. Este rușinos că a fost nevoie de un război pentru a face Guvernul să intre în acțiune. (...) Prea mult timp, guverne succesive au permis cleptocraților să-și spele banii murdari în „spălătoria” londoneză, se mai arată în raport.

Pe de altă parte, Londra a fost unul dintre cei mai activi suporteri ai Ucrainei, de la debutul războiului declanșat de Vladimir Putin, atât în privința asistenței militare, cât și a acțiunilor diplomatice.

Chiar miercuri, la summitul NATO de la Madrid, Londra a anunțat un sprijin suplimentar de 1,2 miliarde de dolari.