Cel puțin opt civili ucraineni au fost uciși și 21 au fost răniți într-un bombardament rusesc luni, în orașul Lișiciansk din estul țării, un oraș înfrățit cu Severodonețk, recent cucerit de forțele Moscovei, a declarat guvernatorul regional, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Rușii au tras asupra unei mulțimi de oameni cu lansatoare de rachete multiple Uragans, în timp ce civilii luau apă dintr-un rezervor. Opt locuitori din Lisiciansk au murit, 21 au fost duși la spital", a scris pe Telegram Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Orașul este următoarea țintă a forțelor rusești după ce acestea au ocupat în totalitate Severodonețk, după mai multe săptămâni de lupte care au devastat ambele orașe și au provocat, de asemenea, moartea a zeci de civili.

Este ultimul oraș important care a mai rămas de cucerit de ruși în regiunea Lugansk, una dintre cele două provincii din bazinul industrial Donbass.

Armata ucraineană a anunțat vineri că se retrage din Severodonețk pentru a apăra mai bine Lișciansk, unde au loc ciocniri de stradă, potrivit separatiștilor pro-ruși care luptă alături de forțele Moscovei.

Gaidai a avertizat săptămâna trecută că luptele au provocat "distrugeri catastrofale" în Lisiciansk, care avea o populație de aproximativ 100.000 de locuitori înainte de război.

___