Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat vineri dreptul la avort ca răspuns la "voința lui Dumnezeu", a declarat fostul președinte american Donald Trump, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia "respectă Constituția" și "readuce totul la nivelul statului, ceea ce ar fi trebuit să fie întotdeauna", a declarat el pentru Fox News.

Întrebat despre propriul său rol în numirea a trei judecători înclinând astfel majoritatea Înaltei Curți către tabăra conservatoare, miliardarul republican a răspuns: "Este voia lui Dumnezeu”.

El a continuat apoi să revendice un rol principal.

"Hotărârea de astăzi, care este cea mai mare victorie pentru viață din ultima generație, împreună cu alte decizii recente, au fost posibile doar pentru că mi-am respectat promisiunile, inclusiv numirea și instalarea la Curtea Supremă a SUA a trei specialiști în drept constituțional foarte respectați și puternici", a spus el. "A fost o mare onoare pentru mine!"

Fostul președinte a argumentat că "nu a tresărit în fața stângii radicale democrate, a partenerilor săi din presa falsă" sau a republicanilor care nu sunt în rândurile lui Trump.

"Aceste victorii majore arată că, deși stânga radicală face tot ce poate pentru a ne distruge țara, drepturile voastre sunt protejate, țara este apărată", a declarat cel care cochetează deschis cu posibilitatea de a candida din nou la Casa Albă în 2024.

Biden critică eliminarea dreptului la avort: Hotărârea Curții duce țara înapoi cu 150 de ani

Președintele american Joe Biden a criticat vineri decizia Curții Supreme a Statelor Unite de a anula dreptul constituțional la avort, spunând că sănătatea și viața femeilor americane sunt acum în pericol, relatează Reuters.

„Este o zi tristă pentru instanță și pentru țară”, a spus Biden într-un discurs de la Casa Albă după hotărâre, despre care a spus că duce țara înapoi cu 150 de ani.

"Toamna aceasta, Roe este pe buletinul de vot. Libertățile personale sunt pe buletinul de vot", a spus Biden, referindu-se la hotărârea din 1973 „Roe v. Wade”.