Orașul Moscova a schimbat miercuri adresa oficială a ambasadei Statelor Unite din Rusia pentru a onora separatiștii pro-ruși din Ucraina, un mod de a denunța sprijinul SUA pentru guvernul de la Kiev, transmite Reuters.

Ambasada SUA din MoscovaFoto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia Images

„Ambasada SUA în Rusia are o nouă adresă oficială", a anunțat Primăria Moscovei într-un comunicat.

Misiunea diplomatică se află acum în Piața Republicii Populare Donețk nr. 1, numele unuia dintre cele două teritorii separatiste din regiunea ucraineană Donbas, a căror independență a fost recunoscută de Rusia în februarie, chiar înainte de a ataca Ucraina.

Numele a fost dat unei intersecții fără nume anterior, adiacentă ambasadei. Numele străzilor din jurul misiunii diplomatice nu se schimbă.

Noua adresă oficială a fost aleasă în urma unui vot online organizat de autoritățile moscovite, la care au participat 278.684 de persoane, potrivit unui comunicat al primăriei.

Măsura amintește de o măsură similară din Statele Unite. În 2018, o porțiune a bulevardului de lângă ambasada Rusiei din Washington DC a fost numită „Boris Nemțov Plaza", opozantul rus asasinat în 2015 chiar lângă Kremlin.

-----------