Dovezile arată că răspunsul forțelor de ordine la atacul armant care a avut loc la școala din Uvalde și în urma căruia 19 copii și doi profesori au murit în luna mai a fost „un eșec abject”, a declarat marți directorul Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas, Steven McCraw, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Există dovezi convingătoare că răspunsul forțelor de ordine la atacul de la Robb Elementary a fost un eșec abject și antitetic față de tot ceea ce am învățat”, a spus McCraw la o audiere a Senatului din Texas cu privire la atacul armat de la Uvalde.

„La trei minute era un număr suficient de ofițeri purtând echipament de protecție pentru a izola, distrage și neutraliza atacatorul”, a adăugat el.

El a mai spus că ușa clasei nu era încuiată, chiar dacă poliția a așteptat o cheie.

Au apărut primele imagini care arată polițiști înarmați așteptând pe un coridor în timpul atacului armat de luna trecută la școală din Uvalde, Texas, potrivit BBC.

Imaginile apărute pe rețelele de socializare arată poliția ținând puști și scuturi antibalistice în mâini.

Poliția a fost acuzată că nu a acționat suficient de repede pentru a opri atacul, care a provocat moartea a 21 de persoane.

Tânărul înarmat, în vârstă de 18 ani, a intrat în școală la ora locală 11:33.

Se spune că 11 ofițeri de poliție au sosit în trei minute, iar un ofițer cu un scut balistic se afla în clădire la 11:52.

Acest lucru s-a întâmplat după ce șeful poliției districtului școlar, Peter Arredondo, a raportat că bărbatul înarmat a „împușcat mult” și că poliția avea doar „pistoale”, potrivit presei.

Poliția a spart în cele din urmă ușa de la sala de clasă unde se afla tânărul înarmat la ora 12:50. A fost împușcat ucis de membrii Unității Tactice a Poliției de Frontieră din SUA.