Marea Britanie „trebuie să se pregătească de război” ca mijloc de descurajare a Rusiei, spune generalul Adrian Bradshaw, fost șef al forțelor speciale britanice, citat de The Guardian.

Generalul Sir Adrian BradshawFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

El a făcut acest comentariu după cenoul șef al armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a spus că „Marea Britanie trebuie să aibă o armată capabilă să lupte în Europa și să învingă Rusia”.

„Da, are perfectă dreptate. Ideea este că, pregătindu-ne în mod corespunzător pentru război, construind o descurajare cu adevărat solidă, vom opri războiul”, a afirmat generalul Adrian Bradshaw.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a arătat că “este pregătit să își asume riscul de a intra într-un război deschis în Europa”, a subliniat generalul britanic.

  • „El face acest lucru în Ucraina, cu consecințe teribile, teribile.
  • Ceea ce trebuie să ne asigurăm neapărat este ca el să nu vadă o cale, o oportunitate de a lansa ceva împotriva NATO în avantajul său.
  • Nu trebuie să îi oferim această deschidere, iar ceea ce spune generalul Saunders este ceva ce au spus comandanții militari de o mie de ani – dacă vrei pace, pregătește-te pentru război”, a mai spus generalul Sir Adrian Bradshaw.

Patrick Sanders, care a preluat comanda armatei britanice în această lună, le-a spus trupelor britanice că este „primul șef al Statului Major General din 1941 încoace care preia comanda armatei în umbra unui război terestru în Europa care implică o putere continentală".

„Invazia Rusiei în Ucraina subliniază scopul nostru principal - să protejăm Marea Britanie fiind pregătiți să luptăm și să câștigăm războaie pe uscat", a continuat el.

Generalul Sanders a spus, potrivit The Sun, că „există acum un imperativ arzător de a forja o armată capabilă să lupte alături de aliații noștri și să învingă Rusia în luptă". „Noi suntem generația care trebuie să pregătim armata pentru a lupta din nou în Europa", a conchis el.