Belarusul va trebui să reacționeze la dorința Poloniei de a obține Ucraina de Vest, a declarat președintele țării, Aleksandr Lukașenko, citat de agenția de stat belarusă BelTA.

Alexandr Lukasenko si Vladimir PutinFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia Images

Lukașenko, un aliat foarte apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a susținut că Polonia visează deja la vestul Ucrainei:

„Va trebui să răspundem la acest lucru, pentru că nu putem permite polonezilor să ne încercuiască. Aceasta este o evoluție periculoasă. Am spus cândva că ucrainenii ne vor cere nouă și rușilor să îi ajutăm să își mențină integritatea, astfel încât nimeni să nu le ia teritoriu".

Liderul Belarusului a afirmat că în spatele Poloniei stau americanii, care le oferă finanțare și armament și desfășoară forțe armate.

„Noi vedem acest lucru. Prin urmare, trebuie să mențin forțele armate în alertă atât în vest, cât și în sud. Am desfășurat zece divizii de-a lungul frontierei pentru a sprijini polițiștii de frontieră, astfel încât nimeni nu va putea pătrunde în Belarus, așa cum se plănuia să o facă", a mai spus Aleksandr Lukașenko.

-----------