Lanțul care va înlocui McDonald's în Rusia a prezentat logo-ul sub care vor funcționa restaurantele rusești, relatează TASS.

restaurant ​McDonald'sFoto: Profimedia Images

„Sigla înfățișează principalele simboluri ale restaurantului: două bețișoare de cartofi prăjiți galbeni și un burger galben-portocaliu. Fundalul verde al logo-ului simbolizează calitatea produselor și a serviciilor cu care sunt obișnuiți oaspeții noștri”, a anunțat un purtător de cuvânt al lanțului care a preluat afacerile McDonald's.

Compania americană și-a suspendat toate activitățile în Rusia în data de 8 martie și a închis temporar cele 850 de restaurante pe care le avea în țara condusă de Vladimir Putin, în semn de protest față de războiul din Ucraina.

După ce a continuat să-și plătească angajații din Rusia timp de mai multe luni, McDonald's a anunțat pe 16 mai că se retrage definitiv din țară și că va vinde afacerile sale unei companii locale.

Cumpărătorul a fost omul de afaceri Alexandr Govor, lanțul urmând să funcționeze teoretic sub o nouă marcă și cu noi meniuri.

Neclarități privind modul în care vor funcționa fostele restaurante McDonald's în Rusia

Însă pe 26 mai primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat joi că autoritățile din capitala rusă vor sprijini redeschiderea restaurantelor McDonald's sub noul brand rusesc și că meniul lor va rămâne același, o încălcare a contractului semnat cu compania americană.

Primarul Moscovei a remarcat că plecarea McDonald's din Moscova a fost evaluată „ca o pierdere uriașă, o catastrofă” de către compania americană.

„S-a dovedit că 95% din toate produsele, sau chiar 98%, sunt produse rusești, tehnologii rusești (...) trebuie doar să le puneți laolaltă, să le împachetați și să le vindeți corect”, a transmis el angajaților lanțului de restaurante.

Acordul de vânzare către Alexandr Govor stipulează că noul brand nu va putea folosi numele, sigla, dar nici meniurile companiei americane.